مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری ذهن
دسته: روانشناسی و علوم تربیتیبازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 161 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 44
تئوری ذهن اصطلاحی است که به توانایی پیش بینی و شرح دادن رفتار با رجوع به حالات ذهنی اشاره دارد این اصطلاح به بدنه منسجم دانش در مورد ذهن انسان که افراد به طور عادی آن را کسب می¬کنند و برای پیش بینی و شرح دادن رفتار خودشان و دیگران از آن استفاده می¬کنند، گفته می¬شود
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری ذهن
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 44
انسانها گروهی زندگی میکنند و با هم تعامل دارند. ویژگی اصلی رفتار اجتماعی انسان که باعث تمایز او از سایر حیوانات میگردد، تعامل و ارتباط او با دیگرانسانها است. ظاهراَ این ویژگی نیازمند آن است که فرد بداند دیگران چگونه فکر میکنند و دارای چه احساسی هستند چنین ظرفیتی «تئوری ذهن» نامیده میشود (پریماک و وودروف، 1978).
توانایی نسبت دادن حالتهای ذهنی یعنی نیات، احساسات، خواستهها و باورها به خود و دیگران و درک این که حالات ذهنی دیگران میتواند متفاوت از حالات ذهنی خود فرد باشد اصطلاحاً تئوری ذهن نامیده میشود(خانجانی و هداوند خانی، 1388). همچنین تئوری ذهن را به عنوان توانش فرد در اسناد حالتهای ذهنی به خود و دیگران و پیش بینی رفتارها بر مبنای حالتهای ذهنی تعریف میکنند (مشهدی، 1382).
لزلی[1](1988)، تئوری ذهن را به عنوان قدرت ذهن انسان برای تصور کردن حالتهای ذهنی خودش و دیگران تعریف میکند.
بارون کوهن[2] (2000)، تئوری ذهن را توانایی استنباط حالتهای ذهنی مانند مقاصد، خاطرات، باورها، و استفاده از آن برای درک و پیش بینی رفتار خود و دیگران میداند. به اعتقاد وی تئوری ذهن منظومهای از انواع حالات ذهنی است که در ارتباط متقابل با یکدیگر است.
شافر[3](2000)، تئوری ذهن را وجه تمایز خود عمومی[4] و خود خصوصی[5] میداند که دلالت بر کسب تئوری ذهن دارد. درک اینکه مردم حالتهای ذهنی از قبیل باورها، امیال، و مقاصدی دارند که اغلب هدایت کننده رفتار آنها است.
استینگتون[6] (به نقل از سنمان[7]، 2002) تئوری ذهن را درک تعامل اجتماعی به وسیله اسناد باورها، امیال، قصدها و هیجانها به خود و دیگران به منظور تبیین و پیش بینی رفتار تعریف میکند.
در رویکرد جدید، اسناد افکار و احساسات به دیگران، قابلیتی است که به آن تئوری ذهن میگویند. پژوهشها نشان دادهاند که استدلال در مورد امیال و عقاید از سنین پیش دبستانی شروع میشود و برای وجود این توانایی انتزاعی توجیهات مختلفی وجود دارد. به عقیده بعضی، انسانها دانشمندان کوچک هستند که عقاید و احساسات را از طریق آزمون و مشاهده کشف میکنند (لزلی، فریدمن و جرمن[8]،2004).
اکتساب تئوری ذهن بر بازشناسی مقولههای مختلف ذهن، از جمله رؤیاها، تخیل و باورها و نیز داشتن یک چهارچوب علی- تبیینی برای به حساب آوردن اعمال افراد دیگر دلالت دارد؛ یعنی، تبیین اینکه چرا شخصی رفتاری را انجام میدهد (بورکلند[9]، 2000).
حالتهای ذهنی در برگیرنده دامنه وسیعی از قصدها، امیدواریها، ترسها، انتظارها، امیال، تصورها و مانند آن است که سه مورد از این حالتها در چگونگی تعبیر و تفسیر و پیش بینی رفتار افراد اصلی هستند. این سه مورد عبارتاند از: میل(که مشخص کننده اهداف فرد است)، باور(که بر اساس آن ما آنچه را که یک فرد حالت درستی از جهان میداند، پیش بینی میکنیم) و وانمود(چرا که مردم همیشه آنگونه که هستند، عمل نمیکنند) (مشهدی، 1382).
مبانی نظری تئوری ذهن
از نظر تاریخی سه جریان اصلی پژوهشی در زمینه رشد دانش کودکان درباره ذهن وجود دارد (فلاول و میلر، 1998). اولین جریان بصورت مستقیم یا غیر مستقیم به پژوهشهای پیاژه برمیگردد. پیاژه معتقد بود در کودکان رشد شناخت، بصورت در خودمیان بینی شروع میشود. کودکان در ابتدا میدانند
[1]. Leslie
[2]. Baron-Cohen
[3]. Shaffer
[4]. public self
[5]. private self
[6]. Astington
[7]. Senman
[8]. Leslie, Friedman & German
[9]. Bjorklund
فهرست مطالب
شناخت اجتماعی
تئوری ذهن
تعریف تئوری ذهن
مبانی نظری تئوری ذهن
رویکرد تحولی پیرامون تبیین تحول و رشد تئوری ذهن
رویکردنظریه نظریه
نظریه پودمانی(مدولار)
رویکرد شبیه سازی
رویکرد پیمانهای
حالتهای ذهنی
بازنمایی و فرابازنمایی
تکالیف تئوری ذهن
عوامل مؤثر در تئوری ذهن کودکان
ارتباط تئوری ذهن با سایر تواناییها
رابطه تئوری ذهن و هوش هیجانی
منابع
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری ذهن , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , تئوری ذهن , مبانی نظری , پیشینه تحقیق تئوری ذهن