مبانی نظری و پیشینه تحقیق توریسم و گردشگری
دسته: گردشگری و توریسم
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 54 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31
توریسم، فعالیتی چند منظوره است، شامل ارتباطات و پدیده ناشی از سفرها واقامت موقّتی مردمانی که صرفاً برای اوقات فراغت یا مقاصد تفریحی سفر می کنند
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق توریسم و گردشگری
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 31
اصولاً بحث درباره اصطلاحات فنی در هر حوزه علمی و ارائه تعریف یا چارچوبی مشخص از این مفاهیم ضروری است؛ زیرا تعاریف، اساس مفروضات، نظریه ها و نظریه پردازی ها قرار می گیرند. (کاظمی،1390،ص12)
توریسم، فعالیتی چند منظوره است، شامل ارتباطات و پدیده ناشی از سفرها واقامت موقّتی مردمانی که صرفاً برای اوقات فراغت یا مقاصد تفریحی سفر می کنند. (سرابی،1378،ص72)
توریسم، مجموعه تعامل هایی است که در فرایند جذب و مهمانداری، بین توریست ها، سازمان های مسافرتی، دولت های مبدأ، دولت های میزبان و مردم محلی برقرار می شود.
(زاهدی،1390،ص4)
مفاهیم و تعاریف ارائه شده در مورد توریسم یا گردشگری بسیار است که خود دلیلی بر پویایی ماهیت پدیده گردشگری است. شاید به صورت خلاصه بتوان این دلایل را در نکات زیر جستجو کرد:
1- صنعت گردشگری به عنوان یک علم، علمی میان رشته ای (interdisciplinary) محسوب می شود که در گرو آمیختن چندین علم مختلف با هم پوشی (overlap) مناسب است. جغرافیا، محیط زیست، معماری، کشاورزی، بازاریابی، تاریخ، حقوق، تربیت بدنی، تجارت و بازرگانی، حمل و نقل، جامعه شناسی، اقتصاد، روان شناسی و علوم سیاسی برخی از این علوم محسوب می شوند که هر یک به طور جداگانه رابطه ای خاص با مطالعات گردشگری دارند و به صورت مستقل بررسی می شوند. مانند جغرافیای گردشگری، بازاریابی گردشگری، اقتصاد گردشگری وغیره.
2- گردشگری با توجه به تفاوت های مکانی و زمانی، اشکال خاصی به خود می گیرد، یعنی گاهی محصول یک جامعه محسوب شده و ازآن تأثیر می پذیرد و گاهی نیز بر جوامع تأثیر می گذارد.
3- صنعت گردشگری به صورت مستقیم و غیر مستقیم با مفهوم زمان ارتباط دارد و با توجه به تفاوت های فرهنگی جوامع مختلف، از آن تلقّی های متفاوتی نیز می شود. به عبارت دیگر، مفاهیمی وجود دارند که با پدیده زمان ارتباط مستقیمی دارند. مانند اوقات فراغت، زمان استراحت، زمان تفریح، زمان آزاد و...که هر یک معانی و مفاهیم ویژه ای دارند.
4- به کارگیری عبارت و پیشوند "صنعت" برای پدیده گردشگری چالش های عدیده ای در تعریف ماهیت آن به وجود آورده است. به بیان دیگر، دلیل به کار گرفتن عبارت صنعت برای گردشگری این است که به موازات توسعه گردشگری، باید صنایعی نیز متحول شده که مستقیماً با گردشگری در ارتباطند. مانند انواع زیرساخت ها مثل حمل و نقل، صنایع ساختمان و غیره... در واقع، گردشگری به عنوان یک سیستم تولیدی مطرح می شود، سیستمی که برای راه اندازی و تولید آن باید صنایع عمده ای متحول و ایجاد شوند.
از طرف دیگر، نباید فراموش کرد که بخش عمده ای از فعالیت های حوزه گردشگری در بخش خدمات قابل بررسی است، مانند هتل داری و ارائه خدمات به مسافران و گردشگران که حتی در این صورت نیز این فعالیت ها به گونه ای وابسته به بخش صنعت اند. پس می توان گفت که "گردشگری" می تواند به مثابه علم، هنر و تجارت جذب گردشگران، حمل و نقل آنها، اسکان آنها و فراهم نمودن مؤدبانه نیازها و خواستههایشان تعریف گردد. (حیدری چیانه،1390،ص18)
فهرست مطالب
پیشینه تحقیق
توریسم و گردشگری
تاریخچه گردشگری
اشکال گردشگری
برنامه ریزی گردشگری
گردشگری و محیط
توسعه پایدار Sustainable development
گردشگری پایدار
آثار و پیامدهای گردشگری
گردشگری ساحلی
گردشگری در ایران
منابع
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق توریسم و گردشگری , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , توریسم و گردشگری , مبانی نظری , پیشینه تحقیق توریسم گردشگری