مبانی نظری و پیشینه تحقیق برنامه ریزی روستایی و توسعه روستایی
دسته: علوم انسانیبازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 99 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 46
برنامه ریزی روستایی تعیین یک طرح مشخص و یک الگوی صریح جهت توسعه و شکوفایی زندگی روستایی، با پیش بینی و آینده نگری مسایل خاص اجتماعی و اقتصادی جهت توسعه است
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق برنامه ریزی روستایی و توسعه روستایی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 46
پرفسور جرالدمی یر معتقد است ارائه تعریفی دقیق و جامع از توسعه اقتصادی بسیار مشکل است. بنابراین وی توسعه اقتصادی را چنین تعریف می کند:
«فرآیندی که موجب آن درآمد واقعی سرانه در یک کشور در دورانی طولانی افزایش یابد». منظور از فرآیند روابط علت و معلولی و بهم پیوسته، عمل نیروهای معینی در طول زمان است.
می یر معتقد است که افزایش درآمد ملی واقعی سرانه به تنهایی شرط کافی برای توسعه نمی باشد زیرا توسعه اقتصادی باید همراه با افزایش رفاه اقتصادی باشد و افزایش درآمد ملی سرانه تنها یکی از عوامل مهم رفاه اقتصادی است و نه همه آن. زیرا افزایش رفاه اقتصادی علاوه بر افزایش درآمد واقعی سرانه به توزیع مناسب و مطلوب درآمد بستگی دارد. چرا که ممکن است درآمد ملی افزایش یابد ولی توزیع مناسب آن منجر به تجمع درآمد در دست عده ای خاص شود که این به معنای توسعه و افزایش رفاه اقتصادی نیست.
جاناتان لمکو بیان می دارد: توسعه اقتصادی اصطلاحی است عام که در مورد شماری از مطالب گوناگون بکار می رود. این مطالب گسترش دامنه کاربرد سرمایه را در بر می گیرد. توسعه اقتصادی مستلزم تحولات ساختاری به گونه ای است که تولید کالا و خدمات به صورت انبوه افزایش یابد. البته لمکو در برداشت خود از توسعه اقتصادی تنها افزایش تولید را هدف قرار داده است، در حالی که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه افزایش تولید و کاربرد ماشین آلات منجر به افزایش بیکاری و کاهش میزان اشتغال شده است. بنابراین در توسعه اقتصادی نه تنها تولید بلکه عوامل جانبی آن مانند اشتغال، درآمد سرانه، رفاه کارگران و کارکنان و همچنین محیط زیست مطرح می شود، یعنی توسعه اقتصادی جنبه کیفی نیز داشته و بر سایر مسائل جامعه احاطه دارد. توسعه اقتصادی در حقیقت اهدافی را برای تأمین رفاه و آسایش همگانی در نظر دارد (مطیعی لنگرودی،1383، ص 36).
2-3 برنامه ریزی روستایی
برنامه ریزی روستایی تعیین یک طرح مشخص و یک الگوی صریح جهت توسعه و شکوفایی زندگی روستایی، با پیش بینی و آینده نگری مسایل خاص اجتماعی و اقتصادی جهت توسعه است. بدون شک برنامه ریزی روستایی نمی تواند بدون توجه به امکانات مادی و انسانی موجود صورت گیرد. بنابراین هدف اساسی در برنامه ریزی روستایی ایجاد شرایطی است که بتوان از امکانات موجود حداکثر استفاده را برده و در کوتاهترین مدت ممکن به هدف تعیین شده که همانا رشد و توسعه در زندگی روستایی است رسید.
فهرست مطالب
پیشینه تحقیق
نظریه های توسعه
نظریههای توسعه اقتصادی
برنامه ریزی روستایی
توسعه روستایی
ضرورت برنامه ریزی توسعه روستایی
مفهوم توسعه روستایی
توسعه اقتصادی
انواع سیستم های کشاورزی
منابع و مأخذ
قیمت فایل فقط 25,000 تومان
برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق برنامه ریزی روستایی و توسعه روستایی , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , برنامه ریزی روستایی و توسعه روستایی , مبانی نظری , پیشینه تحقیق برنامه ریزی روستایی توسعه روستایی